Terug naar homepage

Mitsubishi investeert 265 miljoen euro in zijn tools voor onderzoek en ontwikkeling

33 miljard yen of, zo u wil, 265 miljoen euro. Dat is de enorme investering die Mitsubishi heeft goedgekeurd om zijn innovatief en creatief vermogen te versterken in zijn centrum voor onderzoek en ontwikkeling in het Japanse Okazaki.

2.000 bollebozen

In het najaar stelt Mitsubishi zijn grote strategische plan voor, maar de eerste details over O&O zijn nu al bekend. De Japanse autobouwer trekt namelijk een uitzonderlijk budget uit voor zijn onderzoeks- en ontwikkelingstools in Okazaki, in de Aichi-prefectuur. Het centrum stelt liefst tweeduizend mensen te werk die zich buigen over het ontwerp en de vormgeving van de Mitsubishi’s van de toekomst. De renovatie van de gebouwen omvat onder meer een modernisering van de gebouwen en het optrekken van een immense conferentiezaal met een capaciteit van 700 plaatsen.

Tests in extreme omstandigheden

De werken zullen anderhalf jaar in beslag nemen. Daarna zal Mitsubishi over meer mogelijkheden beschikken om tests in extreme omstandigheden uit te voeren met een nieuwe tool die specifiek ontworpen is voor milieutests. Dankzij testkamers die een thermische amplitude van 90° C kunnen produceren (van –40° C tot +50° C), zal Mitsubishi tests kunnen uitvoeren in extreme omstandigheden, zonder dat het hiervoor de hele wereld moet afreizen, althans voor de initiële tests.

Geavanceerde windtunnel

Een ander belangrijk aspect in de ontwikkeling van nieuwe modellen is de aerodynamica. Elke winst op dit terrein resulteert in een lager verbruik en minder geluidshinder in de passagiersruimte. Een groot deel van de investering van Mitsubishi in zijn O&O-centrum betreft een volledige update van de windtunnel, zodat de Japanse constructeur over het meest geavanceerde instrument beschikt om zijn auto’s te ontwerpen.

Dankzij deze hoogtechnologische tools vergroot Mitsubishi zijn innovatiecapaciteit en verstevigt het zijn leiderspositie door de meest geavanceerde voertuigen aan te bieden als het gaat over veiligheid, comfort en energie-efficiëntie.