Terug naar homepage

Acht overbrengingen voor meer veiligheid, comfort en rijplezier. De nieuwe automaat van de Eclipse Cross doet u een handgeschakelde bak meteen vergeten.

De nieuwe Mitsubishi Eclipse Cross biedt in combinatie met zijn bijzonder krachtige en efficiënte dieselmotor de nieuwe 8-traps automaat aan.

Nieuwe generatie, nieuw rijplezier

In Europa staat een automaat soms voor loomheid, hoger verbruik en gebrek aan raffinement. Een imago dat de werkelijkheid niet meer weerspiegelt. De automatische versnellingsbak is revolutionair veranderd en geeft een handgeschakelde bak vandaag het nakijken. De nieuwe 8-trapsversnellingsbak van de Mitsubishi Eclipse Cross werpt zich op als de nieuwe marktreferentie. We zetten de voordelen van een moderne automaat graag nog even op een rijtje:

• minder vermoeiend omdat u uw linkervoet en rechterhand niet voortdurend hoeft te gebruiken om te ontkoppelen of te schakelen;

• meer concentratie, want u hebt beide handen altijd aan het stuur;

• makkelijker wegrijden op een helling of aan de verkeerslichten, zonder dat u dreigt stil te vallen.

Rijden met een automaat draagt bij tot uw veiligheid, vergroot het comfort en vermindert de stress. De meeste mensen die voor een automaat kiezen, willen nadien nooit meer met een handgeschakelde auto rijden. Doorgedreven rijassistentiesystemen zoals Adaptive Cruise Control (ACC) van Mitsubishi – dat automatisch een veilige afstand aanhoudt met een voorligger – vallen trouwens perfect te combineren met een automatische versnellingsbak.

Acht is voldoende!

Automaten vragen geen handelingen van de bestuurder en dus kunnen ze meer versnellingen hebben dan een handgeschakelde bak. Die van de Eclipse Cross heeft er 8. Dit is het beste compromis om de motor altijd optimaal te laten renderen, zonder dat hij te groot en te zwaar uitvalt. Aan het stuur kan de chauffeur zelf kiezen om te schakelen als het allemaal wat dynamischer mag of gewoon de elektronica het werk te laten doen en te genieten van de fluweelzachte en schokvrije overbrenging. Zo vergeet u als bestuurder algauw in welke versnelling u zit en krijgt u de indruk dat u er oneindig veel hebt!