Terug naar homepage

Hoog tijd voor een check-up van uw auto na de winter. Mitsubishi helpt u graag!

Rijden in de winter bij vochtig weer en vriestemperaturen doet uw auto geen goed. Wij geven u alvast enkele tips om de zomer zorgeloos tegemoet te rijden.

 

Grote schoonmaak

Opspattende sneeuw en strooizout zorgen voor corrosie. Verlos het koetswerk van uw auto van vuilresten die de lak en het metaal kunnen aantasten. Schenk extra aandacht aan de koplampen en reinig het onderstel met hoge druk. Binnenin de auto maakt u de tapijten schoon om de verspreiding van bacteriën te voorkomen en roest te vermijden.

 

Ruitenwissers

Check de rubbers van uw ruitenwissers voor en achter, want de voorbije maanden kregen ze heel wat te verduren.

 

Zomerbanden

Winterbanden zijn veiliger tot een temperatuur van 7 graden. Tijd dus om opnieuw voor zomerbanden te kiezen. Vergeet niet de bandendruk te testen van banden die maandenlang in uw garage hebben gelegen.

 

Van koud naar warm

Nu het opnieuw mooier weer wordt, hebt u de airco van uw wagen weer nodig. Functioneert hij nog naar behoren? Misschien moet u er wel wat koelvloeistof aan toevoegen. Jaarlijks de leidingen een antibacteriële behandeling geven is ook een aanrader. De filters van de passagiersruimte moet u om de twee jaar vervangen.

 

Mechanische check-up

De smeerolie van uw motor heeft grote temperatuurverschillen ondergaan. Controleer het peil en als u vindt dat de olie er vreemd uitziet, dan is de olie verversen geen overbodige luxe. Uw verdeler zal meteen ook de filters en de bougies nakijken. Zoals bij elke check-up worden ook de remmen getest, net als de uitlaat en de asmanchetten, die na de winter een specifiek onderhoud krijgen.

 

Bij Mitsubishi hebt u al een ‘summer check’ voor de ultrascherpe prijs van €29,95 en laat u uw auto op 15 punten controleren qua veiligheid en comfort! Win tijd en vermijd onaangename verrassingen door even langs te rijden bij uw Mitsubishi-verdeler!