Terug naar homepage

Tijdelijk nood aan meer laadvermogen? Kies voor een dakkoffer. Enkele tips om goed te kiezen.

Denk voordat u eraan begint na over hoe u een dakkoffer gaat gebruiken. Hebt u deze maar af en toe nodig, neem dan eerst in overweging hoeveel laadvermogen u nodig hebt en welke buitenafmetingen gemakkelijk in uw garage passen. Denkt u aan een intensiever gebruik, besteed dan ook aandacht aan de aerodynamica en het esthetische aspect.

Rails en u

Mitsubishi biedt stevige en mooie dakrails aan voor de meeste modellen. Ze zijn licht (aluminium) en het bovenste gedeelte is bekleed met rubber voor een antislipoppervlak en om het geluid te dempen. Uw verdeler monteert de rails en licht u in over het gewicht dat ze kunnen dragen en de compatibiliteit met de bevestigingssystemen van de dakkoffers. Deze informatie is cruciaal voor een goede keuze.

De juiste afmetingen

De capaciteit van de dakkoffers schommelt tussen 315 en 650 liter. Hun afmetingen variëren om zo goed mogelijk aan uw eisen te voldoen. Voor ski’s of een snowboard, bijvoorbeeld, zijn de langere modellen het meest geschikt. Let echter op dat de koffer achteraan en vooraan niet te ver oversteekt. Dat is namelijk wettelijk verboden. Wilt u een ferry nemen of de auto op een trein zetten, denk dan ook aan de totale hoogte met de dakkoffer.

Soepel of hard?

Dakkoffers zijn beschikbaar in harde of soepele uitvoering naargelang uw behoefte. De schaal in hoogresistent ABS blijkt robuuster maar een hard model neemt meer opslagruimte in. De soepele modellen hebben thermogevormde verstevigingen om de lading op haar plek te houden. Ze zijn plooibaar en eisen minder plaats op in uw garage. Er zijn verschillende sluitingen met beveiligd of gecentraliseerd slot maar ook tweezijdige of bekrachtigde opening om het laden / lossen te vergemakkelijken.