Terug naar homepage

Een volmaakt silhouet en een suggestieve naam voor een échte nieuwkomer met een uitdagende aantrekkingskracht

Het Autosalon van Genève 2017 (van 7 tot 19 maart) wordt een keerpunt voor Mitsubishi Motors Corporation dat er in wereldpremière zijn nieuwe compacte SUV voorstelt: het eerste van een nieuwe generatie voertuigen van de hand van Mitsubishi Motors.

‘SUV-minded’

Mitsubishi verruimt zijn gamma met een volledig nieuw, verbluffend voertuig: een sportieve SUV van het coupétype die zijn eigen plaats opeist aan de zijde van de ASX en de Outlander.

Met deze "compacte SUV" vervolledigt Mitsubishi zijn aanbod en slaat het merk tegelijk een totaal nieuwe richting uit. De Eclipse Cross is immers ook een extra stap naar de progressieve herpositionering van Mitsubishi tot (haast) exclusieve SUV-player in Europa.

Deze nieuwe compacte SUV lijkt forser uit de hoek te komen dan een traditionele coupé, met zijn sterk afgekante contouren en een wigvormige carrosserielijn, een onderscheidende V in het achterzijpaneel dat resulteert uit de voorovergebogen C-stijl en de gedrongen, gespierde achtervleugels.

Sportieve erfenis

Mitsubishi verwijst nadrukkelijk naar zijn sportieve erfenis door deze splinternieuwe compacte SUV "Eclipse Cross" te noemen.

Het eerste deel, "Eclipse", past bij zijn scherpe, coupé-achtige lijn, want het verwijst duidelijk naar de geliefde sportcoupé met dezelfde naam. Die was vooral in Noord-Amerika bijzonder populair tussen 1989 tot 2012: er zijn meer dan 1,4 miljoen exemplaren van verkocht, gespreid over vier opeenvolgende generaties.

De "Cross" benadrukt dat dit gloednieuwe model een SUV is binnen een groter geheel van "Sport Utility Vehicles" van Mitsubishi. Dit soort avontuurlijke voertuigen maken een belangrijk deel uit van de toekomststrategie van het merk, vooral dan in Europa.

De dieprode kleur van de Eclipse Cross is het resultaat van een nieuw lakprocédé en verwijst naar de rode gloed die je ziet tijdens een volledige zonsverduistering, niet toevallig "Eclipse" in het Engels…

De Eclipse Cross is uitgerust met een nieuwe 1.5 turbomotor met directe injectie, geïntegreerde innoverende technologieën zoals de nieuwe intuïtieve TouchPad-interface, een bijzonder gastvrije cabine en een verbazend weggedrag. Hij legt de lat weer wat hoger voor het hele segment.

Wenst u op de hoogte te blijven van de lancering van de Eclipse Cross, schrijf u dan in op http://www.eclipse-cross.mitsubishi.be/nl/