Terug naar homepage

Mitsubishi stelt voor: de demoversie van een duivels praktische app voor elektrische modellen en plug-in hybrides

Mitsubishi Motors Corporation werkt onafgebroken aan de verspreiding van elektromobiliteit om het milieu te beschermen en als geloofwaardig alternatief voor de verbrandingsmotor. Of het nu gaat over volelektrische auto’s of plug-in hybrides, de huidige technologie van Mitsubishi wordt algemeen erkend voor zijn duurzaamheid, zijn comfort, zijn prestaties en zijn betrouwbaarheid. Al is er nog altijd één parameter waarop een autobouwer een relatieve kleine invloed heeft: de oplaadinfrastructuur.

Minder dan 30 km per dag…

In Europa leggen autobestuurders gemiddeld minder dan 30 km per dag af. Een afstand die een Outlander PHEV zonder enig probleem overbrugt met de energie van zijn batterijen. Het opladen van de auto is vaak een issue voor automobilisten die aarzelen om de stap te zetten naar een elektrische auto of plug-in hybride. Terecht of een mentale kwestie? Mitsubishi nam het Salon van Parijs te baat om een demo te geven van een gloednieuwe app die compatibel is met het systeem Link Display Audio en bedoeld is om bestuurders snel naar de dichtstbijzijnde en beschikbare laadpaal te loodsen.

Update in real time

De app EV Charge Station voor Android beschikt over in real time geactualiseerde informatie over de locatie en de beschikbaarheid van laadpalen in de onmiddellijke omgeving. Met één druk op de knop krijgt de bestuurder alle nuttige info – onder meer het type laadpaal – over het dichtstbijzijnde laadpunt en kan hij het laadpunt selecteren waar hij heen wil.

Mitsubishi Motors Corporation onderhandelt momenteel met verschillende partners in Europa om deze service in de nabije toekomst aan te bieden via het platform Google Play.