Terug naar homepage

Mitsubishi helpt kinderen om de dag goed te starten door de Breakfast Club te steunen

Al 20 jaar zorgt de Breakfast Club ervoor dat zo veel mogelijk kinderen in Noord-Amerika een voedzaam ontbijt krijgen en in een omgeving leven die hun eigenwaarde bevordert vóór de school begint. Veel meer dan een ontbijtactie berust de aanpak van de Club op engagement, waardering en ontwikkeling van de mogelijkheden van kinderen. In Canada draagt de ontbijtclub bij tot het voeden van zowat 163.000 kinderen in 1.455 scholen van het land.

Financiële en logistieke steun

Zonder de inzet van de Breakfast Club zou 1 op 5 Canadese kinderen de dag starten zonder ontbijt. De club focust op het belang van een gezonde voeding voor kinderen en adolescenten, en de opleiding van jongeren en vrijwilligers, wat de hele gemeenschap in beweging brengt. Mitsubishi draagt zijn steentje bij tot dit nobele initiatief dat alle kinderen dezelfde kansen wil bieden, ongeacht hun sociale afkomst. De steun van Mitsubishi gebeurt op diverse manieren, bijvoorbeeld het ter beschikking stellen van voertuigen met chauffeur voor acties om geld in te zamelen. De jongste actie vond plaats in Québec op de boot AML Louis Jolliet in aanwezigheid van tal van personaliteiten en ondernemers.

De Mitsubishi-gemeenschap in beweging brengen

Naast een belangrijke logistieke ondersteuning, geeft Mitsubishi de Breakfast Club ook een financiële bijdrage van 100.000 dollar. Met dat geld kan de club niet alleen een ontbijt serveren aan ongeveer 100.000 kinderen, het dient ook om nieuwe ontbijtprogramma’s op te zetten voor scholen die jammer genoeg nog altijd op de wachtlijst staan. In het kader van dit partnership wordt ook gedacht aan grootschaliger acties om geld in te zamelen en de inzet van de Mitsubishi-gemeenschap met 89 concessiehouders in heel Canada. Nobele doelen brengen mensen met positieve energie bij elkaar!