Terug naar homepage

Met AS&G stopt en start de motor vanzelf. Het milieu en uw portefeuille zijn er u dankbaar om!

Dankzij het Auto Stop & Go-systeem (AS&G) van Mitsubishi valt de motor automatisch stil wanneer het voertuig stilstaat, bijvoorbeeld aan de verkeerslichten of in de file. Met deze functie stoot de wagen minder CO2 uit en verbruikt u tot 10% minder brandstof.

En u hoeft helemaal niets te doen om deze functie te activeren. Deze milieuvriendelijke technologie wordt vanzelf geactiveerd wanneer u rijdt.

Aan het rode licht

Staat u stil voor het rode licht, dan valt de motor automatisch stil. Zodra het licht op groen springt, slaat de motor weer aan wanneer u uw koppeling induwt (of uw voet van het rempedaal haalt bij een auto met automatische versnellingsbak). Dat u trager zou vertrekken met een AS&G-systeem is dus uit de lucht gegrepen.

Op een kruispunt

Geeft u voorrang, dan valt de motor ook stil. Draait u vervolgens aan uw stuur, duwt u de koppeling in of haalt u uw voet van het rempedaal dan start de motor opnieuw.

Op een helling

Rijdt u een steile helling op, dan helpt het Hill Start Assist-systeem u om niet achteruit te rijden wanneer u vertrekt. In dat geval wordt het AS&G-systeem automatisch gedeactiveerd en valt de motor niet stil.

In de file

Is er zo veel verkeer en moet u dikwijls stoppen en opnieuw vertrekken of rijdt u trager dan 5 km/u, dan wordt het Auto Stop & Go-systeem gedeactiveerd om de batterij niet nodeloos aan het werk te zetten. Weet dat auto’s die dit systeem aan boord hebben, over een sterkere starter en batterij beschikken.

Parkeren

Bij typische manoeuvres waarbij u veel aan het stuur draait of vaak in vooruit of achteruit schakelt, bijvoorbeeld bij het parkeren, legt het AS&G-systeem de motor niet stil om het de bestuurder niet nog lastiger te maken.