Terug naar homepage

Aerodynamica is een complexe wetenschap die Mitsubishi perfect beheerst!

In de autowereld is ‘aerodynamica’ het bestuderen van de fenomenen die ontstaan door de lucht die langs een voertuig in beweging glijdt. Die fenomenen beheersen betekent onder meer dat je het verbruik van de auto kunt verminderen, bijvoorbeeld door de luchtweerstand te verkleinen (reactiekracht van de lucht), het weggedrag van het voertuig te verbeteren door de negatieve lift (downforce) te beïnvloeden en storende akoestische fenomenen en turbulentie bij hoge snelheid te verminderen. Mitsubishi heeft zich ontpopt tot grootmeester in het verzoenen van deze verschillende parameters, zoals blijkt uit het nieuwste model in het gamma, de nieuwe Space Star.

Brandstof besparen

De Space Star haalt een ongeëvenaarde Cx-waarde (luchtweerstandscoëfficiënt) van 0,27 in zijn segment. Zo bespaart hij een pak brandstof. Om tot dat uitzonderlijke resultaat te komen, benut Mitsubishi alle mogelijkheden van twee in de luchtvaarttechniek bekende instrumenten: CFD (Computational Fluid Dynamic of digitalisering van de luchtstromen) en de windtunneltests.

Door een combinatie van esthetica en aerodynamische prestaties, verlaagt de nieuwe Space Star zijn brandstofverbruik zonder aan stijl in te boeten. De aerodynamicaspecialisten van Mitsubishi hebben hiervoor niet enkel gefocust op het koetswerk, maar ook op de optimalisatie van de interne luchtstromen (koeling van de motor en de remmen) en op de stromen onder de bodemplaat.

Stabiliteit en geruisloosheid

De ingenieurs van Mitsubishi behandelen elk onderdeel van de auto op een andere manier: de neus, de daklijn, de dakspoiler en de achterzijde hebben stuk voor stuk een specifieke functie in de stabiliteit van de auto bij hoge snelheid. In de Space Star komt de geslaagde vormgeving tot uiting in een veilig weggedrag en sturing die weinig hinder ondervindt van de aerodynamische turbulenties die vrachtwagens creëren.

Mitsubishi integreert de dimensie akoestiek ook in zijn aerodynamische keuzes. De behandeling van hoogfrequente geluiden onderdrukt de geluidsoverlast in de passagiersruimte. Ook op dat vlak onderscheidt de Space Star zich van zijn concurrenten met een geluidscomfort van een hogere categorie.