Terug naar homepage

Met twee showcars in wereldprimeur en de eerste Europese première van de eX Concept steelt Mitsubishi de show op het Zwitserse Autosalon

Mitsubishi heeft op het Europese continent een veelbewogen jaar achter de rug. De lancering van twee nieuwe modellen (de 5e generatie L200 en de nieuwe Outlander) en een opmerkelijke terugkeer naar de autocompetitie (Outlander PHEV in Baja Portalegre 500) drukten hun stempel op 2015. Ook in 2016 blijft Mitsubishi de nadruk leggen op het avontuurlijke karakter van zijn SUV's voor vandaag en morgen.

Het Salon van Genève (3-13 maart) is niet het grootste in zijn genre, maar het heeft de naam dat innovativiteit en creativiteit er de boventoon voeren. Mitsubishi doet die reputatie alle eer aan met een gedurfde aanpak op esthetisch en technisch vlak die zich concreet manifesteert in twee grote highlights van het evenement:

  • ex Concept: de onthulling van de conceptcar op het Autosalon van Tokio 2015 zorgde voor sensatie. De eX Concept laat zien hoe een toekomstige compacte SUV van Mitsubishi Motors er zou kunnen uitzien. Achter de scherpe lijnen in de stijl van een 'shooting brake' gaat een hoogefficiënte elektrische aandrijving schuil met een autonomie van 400 km in reële verkeerssituaties.
  • Showcars L200 en ASX: stadsavonturiers zijn de doelgroep van deze twee nooit eerder gepresenteerde showcars, die gebaseerd zijn op de nieuwe L200 en de ASX 2017. Ze combineren de kenmerken van een SUV van Mitsubishi met een origineel design, bestaande uit een exclusieve grijze livrei met feloranje inzetstukken en zwarte lichtmetalen velgen. De aanwezigheid van de showcar ASX lokt de aandacht naar de Europese première van het gerestylede model waarin de nieuwe visuele identiteit van Mitsubishi, Dynamic Shield, geïncorporeerd is. Met de aangebrachte vernieuwingen heeft de ASX 2017 alles in huis wat hij nodig heeft om succesvol te zijn.

Enkele weken na zijn Europese première in Brussel staat de Space Star 2016 nu, aan de rand van het Meer van Genève, opnieuw in de spotlight. Het Zwitserse publiek zal zonder twijfel even zeer in de ban zijn van zijn sterke persoonlijkheid en zijn hoogwaardige uitrusting.