Terug naar homepage

Mitsubishi ASX haalt Guinness Book of Records

Knotsgek is hij, Jamie Barrow! Hoewel … de Britse snowboarder kon geen betere kompaan kiezen om het wereldsnelheidsrecord te breken op een snowboard voortgetrokken door een voertuig. Met zijn 2.2-motor van 150 pk, zijn vierwielaandrijving, zijn Active Stability Traction Control-systeem dat het doordraaien van de wielen op natte ondergrond voorkomt, en zijn 5 sterren op de NCAP-crahstest, waardoor hij een uitstekende passieve en actieve veiligheid garandeert, was de Mitsubishi ASX de geknipte auto om zich aan deze redelijk maffe uitdaging te wagen.

Droomdecor

Jamie Barrow en de Mitsubishi ASX hadden het plan opgevat om eind januari geschiedenis te schrijven op het betoverend mooie meer van St. Moritz in Zwitserland. Daar werd speciaal voor deze gelegenheid een ideaal speelterrein klaargestoomd. Voor dit soort extreme prestaties heb je niet alleen veel durf nodig, je moet het ook allemaal heel doordacht aanpakken. Zo werd de 500 meter lange piste afgezoomd met veiligheidsbarrières en liet Jamie aanstampmachines aanrukken om de sneeuw voor te bereiden. Om de wereldrecordpoging geldig te maken, eist het Guiness Book bovendien een strikte naleving van de regels zoals een snelheidsmeting in beide richtingen van de piste.

99, 87 km/u… gemiddeld!

Brute pech voor Jamie Barrow, want de ochtend van de grote dag is de sneeuw plat en de piste hobbelig. Maar er is meer nodig om de Britse waaghals af te schrikken. Hij blijft geloven in zijn kansen om het record van 98,17 km/u te verbeteren. Goed vastgesnoerd achter de Mitsubishi ASX doorklieft Barrow de Zwitserse sneeuw tegen meer dan 100 km/u. In de ene richting klokt hij af op 100,84 km/u, in de andere op 98,9 km/u. Samengeteld breekt hij dus het vorige record en strandt hij op een zucht van de mythische grens van 100 km/u. Met 99,87 km/u hebben Jamie Barrow en de Mitsubishi ASX nu ook een plekje veroverd in het beroemde Guiness Book. “Er zat nog meer in mocht de sneeuw niet zo plat zijn geweest door de extreem zachte temperaturen. Ik keer samen met de Mitsubishi ASX terug om ons eigen record te breken bij betere weersomstandigheden”, klinkt het bij de Brit.

Steeds meer willen zit kampioenen gewoon in het DNA!